Du skal kontakte egen læge, når du finder ud af, at du er gravid. Den første undersøgelse hos lægen foregår i graviditetsuge 6-10. Hos lægen snakker I om dine forventninger til graviditeten. I begynder at udfylde vandrejournalen, som er den, du skal medbringe til aftaler hos læge, sygehus og jordemoder i din graviditet.
Første lægebesøg gravid Det første lægebesøg finder sted 6-10 uger og er en samtale og helbredsundersøgelse. Første jordemoderkonsultation Den første tid hos jordemoderne får du, nå du er 13-15 uger henne.
Contents
- 1 Hvor lang tid tager det første lægebesøg?
- 2 Hvad kan man foretage i graviditeten?
- 3 Hvornår finder graviditetskonsultationerne sted?
- 4 Hvad er graviditetsundersøgelser?
- 5 Hvad skal man til 32 ugers undersøgelse?
- 6 Hvad sker der til 25 ugers undersøgelse?
- 7 Hvordan tjekker lægen om du er gravid?
- 8 Hvad skal man til 2 graviditetsundersøgelse?
- 9 Hvornår kan man bestemme et fosters køn?
- 10 Hvordan ligger baby i maven uge 32?
- 11 Hvad sker der ved 2 jordemoderbesøg?
- 12 Hvem laver vandrejournal?
- 13 Hvorfor får man svangerskabsforgiftning?
- 14 Hvordan finder jeg ud af hvor langt jeg er henne?
- 15 Hvordan måles graviditet?
- 16 Hvor hurtigt kan man mærke at man er gravid?
- 17 Hvad er en Svangrejournal?
- 18 Hvilke vitaminer under graviditet?
Hvor lang tid tager det første lægebesøg?
Lægen sætter som regel 20-30 minutter af til det første lægebesøg, når du er gravid. Lægen skal nemlig både vide lidt om dig og din livsstil, udfylde en række papirer – heriblandt vandrejournalen, som følger dit gennem hele din graviditet. Du får også en gynækologisk undersøgelse.
Hvad kan man foretage i graviditeten?
Der findes en række forskellige undersøgelser, man kan kan foretage i graviditeten for at sikre at du, som gravid, og din baby i maven har det godt: 1 Vurdering af din almene tilstand 2 Vejning 3 Måling af dit blodtryk 4 Undersøgelse af din urin 5 Blodprøver 6 Gynækologisk undersøgelse 7 Indvendig undersøgelse / vaginal eksploration 8 Udvendig undersøgelse / mærke på maven More items
Hvornår finder graviditetskonsultationerne sted?
Det er forskelligt, hvornår graviditetsundersøgelserne finder sted, men den af sundhedsstyrelsens vejledende placeringen af konsultationerne er: 13-15 uger – første jordemoderkonsultation. 8 uger efter fødslen – efterfødselskonsultation hos egen læge. Hvad er termin?
Hvad er graviditetsundersøgelser?
Graviditetsundersøgelser er et samarbejde mellem din læge, din jordemoder og hospitalet. Graviditetsundersøgelserne har overordnet til formål at: Forebygge, risikoopspore og behandle udviklingen af uhensigtsmæssige tilstande hos dig og din baby i livmoderen.
Hvad skal man til 32 ugers undersøgelse?
Graviditetsundersøgelse i uge 32
Denne undersøgelse foregår i lægehuset ved jordemoder eller læge. Her vurderes dit generelle helbred og din trivsel samt forventninger til fødsel og barsel. Du vil få undersøgt din vægt, dit blodtryk, din urin, og du vil blive mærket på maven samt få lyttet hjertelyd.
Hvad sker der til 25 ugers undersøgelse?
I uge 25 skal man gerne begynde at kunne mærke liv hver dag. Det er ikke normalt at egen læge scanner fosteret med ultralyd, men oftest lyttes til fosterets hjertelyd med en doptone.
Hvordan tjekker lægen om du er gravid?
Hvordan kan man få bekræftet mistanken om graviditet? Du kan gå til din læge med en urinprøve og få foretaget en graviditetstest samt en gynækologisk undersøgelse. Du kan også gå på apoteket med en urinprøve eller samme sted købe en graviditetstest, som du selv foretager derhjemme.
Hvad skal man til 2 graviditetsundersøgelse?
2.graviditetsundersøgelse:
Lægen undersøger livmoderens størrelse, måler dit blodtryk og din vægt. Endvidere undersøges din urin for sukker, protein og blærebetændelse. Nogen gravide med bestemte blodtyper (Rhesus negative) skal have taget en blodprøve.
Hvornår kan man bestemme et fosters køn?
De fleste får kønnet at vide på den baby, de venter ved 20 ugers scanningen. Det vil ikke være det primære mål for scanningen og kan det ikke lige ses, vil du ikke få kønnet at vide. Du vil selvfølgelig heller ikke få kønnet at vide, hvis du ikke ønsker at vide det før fødslen.
Hvordan ligger baby i maven uge 32?
Før uge 24-26: ligger de fleste børn diagonalt eller på tværs i livmoderen. Mellem uge 26 og 29: ligger de fleste børn på langs i livmoderen og nogen børn vil ligge med numsen nedad. Mellem uge 30 og 32: vender de fleste børn sig med hovedet nedad.
Hvad sker der ved 2 jordemoderbesøg?
Din jordemoder vil spørge dig ind til dit velbefindende og samtale derudfra. Derudover vil jordemoderen spørge dig/jer ind til dine/jeres tanker om barnets ernæring – altså om du ønsker at amme eller give barnet flaske.
Hvem laver vandrejournal?
Lægen oplyser jer om mulige fødesteder og I skal tage stilling til hvor I vil føde. Det er meget forskelligt fra sted til sted, hvilke muligheder der er. Og lægen vil også udfylde en vandrejournal, som fagfolkene skriver i, hver gang der er fx konsultation hos jordemoder- eller læge.
Hvorfor får man svangerskabsforgiftning?
Hvorfor får man svangerskabsforgiftning? Man kender ikke årsagen til, at nogle kvinder får svangerskabsforgiftning, men man ved, at der ikke er tale om en forgiftning. Formentlig starter det allerede tidligt i graviditeten, når moderkagen bliver dannet og udvikler sig i livmoderen.
Hvordan finder jeg ud af hvor langt jeg er henne?
Det er vigtigt for lægerne at vide hvor langt henne i graviditeten du er ved de enkelte undersøgelser fastsættes denne dato allerede tidligt i graviditeten. Dette sker oftest ved 1. graviditetsundersøgelse ved egen læge. Dagen bliver ofte i daglig tale også kaldet for en terminsdato.
Hvordan måles graviditet?
hCG kaldes også graviditetshormon og kan både måles i urin og i blod. hCG er et hormon, og bliver produceret af moderkagens celler og er vigtigt for at opretholde graviditeten. Derfor er hCG et af de tidligste biokemiske tegn på graviditet. Niveauet i blodet stiger kraftigt i løbet af de første uger i graviditeten.
Hvor hurtigt kan man mærke at man er gravid?
Når et æg er befrugtet og har sat sig fast i livmoderen, er du gravid, og allerede efter 1-2 uger, kan de første graviditetssymptomer vise sig. De fleste opdager, at de er gravide, når menstruationen udebliver.
Hvad er en Svangrejournal?
Svangrejournalen er henvisningen fra egen læge til sygehuset. Vandrejournalen er den journal der følger den gravide under forløbet. Sundhedsstyrelsen bestemmer det sundhedsfaglige indhold. Særligt udsatte gravide kræver især tværsektorielt samarbejde.
Hvilke vitaminer under graviditet?
Hvis du er gravid, bør du tage tilskud af: