Konsultation har en almen betydning, men anvendes især i sundhedsvæsenet om patienters henvendelse til en læge om råd ved sygdom. Konsultation i denne betydning er blevet udvidet til både at omfatte den tid, patient og læge tilbringer sammen, og det rum, hvori rådgivning, diagnostik og behandling finder sted.
Contents
- 1 Hvor lang tid varer en konsultation hos lægen?
- 2 Hvad får lægen for en e konsultation?
- 3 Hvor kan jeg se mine konsultationer?
- 4 Hvornår er min lægetid?
- 5 Hvad koster en konsultation hos lægen?
- 6 Hvad gør man hvis ens læge ikke tager en seriøst?
- 7 Hvordan honoreres praktiserende læger?
- 8 Hvad er en e konsultation?
- 9 Hvad tjener en privatpraktiserende læge?
- 10 Kan man se sin blodtype på borger dk?
- 11 Hvor kan jeg se min Sundhedsjournal?
- 12 Hvordan ser jeg hvad lægerne skriver om mig?
- 13 Hvor kan jeg se mine tider på hospitalet?
- 14 Hvordan aflyser jeg min lægetid?
- 15 Hvordan aflyser man en lægetid?
Hvor lang tid varer en konsultation hos lægen?
Når en aftale hos lægen varer i knap 10-15 minutter, er det vigtigt at møde forberedt. En almindelig konsultation i en dansk praksis varer ofte 10-15 minutter. Da gælder det om at få mest muligt ud af den tid, du har til rådighed. For at få bedst muligt udbytte kan det betale sig at bruge lidt tid på at forberede sig.
Hvad får lægen for en e konsultation?
Forskerne har analyseret 1671 e-konsultationer fra patienter i alderen 21-91 år, samtidig har de indsamlet information fra praktiserende lægers hjemmesider om rammerne for e-konsultation. E-konsultationer honoreres med 46,47 kr. pr. konsultation, men lægens svar på patientens eventuelle ekstra spørgsmål honoreres ikke.
Hvor kan jeg se mine konsultationer?
På sundhed.dk har du adgang til at se en oversigt over den behandling, du har fået i almen praksis, fysioterapeut m.
Mine konsultationer
Hvornår er min lægetid?
I sundhedsjournalen kan du se sundhedsdata, som sundhedsvæsenet har registreret om dig. Se blandt andet din journal fra sygehuset, dine prøvesvar, dine henvisninger, dit medicinkort og en oversigt over, hvornår du har besøgt din læge, speciallæge, tandlæge, fysioterapeut m.fl.
Hvad koster en konsultation hos lægen?
Lægernes grundhonorar for en almindelig lægekonsultation er 132,44 kroner. Prisen for en e-konsultation er 41,63 kroner og en telefonkonsultation koster 25,93 kroner. Et sygebesøg i hjemmet koster mellem 204 og 339 kroner, alt efter hvor langt lægen skal køre.
Hvad gør man hvis ens læge ikke tager en seriøst?
Hvis du ikke føler at din læge tager det seriøst nok at du er bekymret for dit arbejde, så fortæl hvor meget arbejdet betyder for din hverdag. Hvis du ikke synes din læge forstår hvor stor indvirkning dine smerter har på dit familieliv, så sig det.
Hvordan honoreres praktiserende læger?
Honorering kan ske hvor Region Midtjylland udpeger repræsentanter for almen praksis, efter indstilling fra praksisudvalget, samt repræsentanter for praktiserende speciallæger.
Hvad er en e konsultation?
E-konsultation kan bruges som kontaktform, når der er tale om enkle, konkrete forespørgsler af ikke-hastende karakter, som ikke kræver svar på supplerende spørgsmål fra lægens side. En E-konsultation bør kunne gennemføres ved ét kort spørgsmål fra patienten og ét kort svar fra lægen.
Hvad tjener en privatpraktiserende læge?
Lønnen består af en bruttomånedsløn (inkl. eget pensionsbidrag) der pr. 1. januar 2021 er på 62.221,17 kr.
Kan man se sin blodtype på borger dk?
Spørgsmål: Kan jeg se min blodtype på sundhed.dk? Svar: Blodtypen kan desværre ikke ses på sundhed.dk, i stedet kan du gå på apoteket og købe en blodtypebestemmelsestest.
Hvor kan jeg se min Sundhedsjournal?
Sundhedsjournalen på sundhed.dk
a. oplysninger om, hvornår du har været hos lægen, laboratoriesvar, og hvilken medicin du har fået ordineret. Du har også adgang til oplysninger fra elektroniske sygehusjournaler (e-journaler) fra offentlige sygehuse i Danmark.
Hvordan ser jeg hvad lægerne skriver om mig?
Som praktiserende læge eller speciallæge får du via e-journalen adgang til patienters elektroniske patientjournaler på tværs af sygehuse og regioner. Du kan finde oplysninger om behandlingsforløb, diagnoser, notater samt epikriser. Sygehuslæger har kun adgang til e-journal via sygehusenes egne systemer.
Hvor kan jeg se mine tider på hospitalet?
Se hvornår du har en tid
Du kan se tidspunktet for din aftale i det indkaldelsesbrev, du har fået i e-boks eller via borger.dk. Du kan også se dine aftaler ved at logge på booking.rm.dk med NemID.
Hvordan aflyser jeg min lægetid?
Appen har allerede over 1,5 millioner aktive brugere. Via appen er det blandt andet muligt at se COVID-19 prøvesvar og afholde videokonsultation med din læge. Min Læge appen er udviklet af Praktiserende Lægers Organisation og Sundheds- og Ældreministeriet.
Hvordan aflyser man en lægetid?
Desuden kræver det blot en opringning at aflyse en tid – eller en indtastning via lægehusets telefonsvarerguide, hvor aflysning af tider eksempelvis hos min læge er den første valgmulighed, man får. Men 38 udeblivelser er åbenbart et ret almindeligt antal i løbet af en uge hos et lægehus.