Priserne for et besøg af Privatlægen ligger mellem kr. 1.500 og kr. 2.500 afhængig af postnummer.
Contents
- 1 Hvor meget koster det at gå til lægen?
- 2 Kan man få en privat læge?
- 3 Hvad er privatpraktiserende læger?
- 4 Hvordan bliver læger aflønnet?
- 5 Er det gratis at gå til lægen?
- 6 Hvad koster det at skifte læge 2021?
- 7 Kan egen læge henvise til privathospital?
- 8 Kan man gå til alle læger?
- 9 Kan lægen komme hjem til en?
- 10 Hvad er forskellen på en læge og en praktiserende læge?
- 11 Hvad er en konsultation?
- 12 Hvad er Hejdoktor?
- 13 Hvem betaler de praktiserende læger?
- 14 Hvad får en lægevagt i løn?
- 15 Hvad tjener en praktiserende læge med egen praksis?
Hvor meget koster det at gå til lægen?
Lægernes grundhonorar for en almindelig lægekonsultation er 132,44 kroner. Prisen for en e-konsultation er 41,63 kroner og en telefonkonsultation koster 25,93 kroner. Et sygebesøg i hjemmet koster mellem 204 og 339 kroner, alt efter hvor langt lægen skal køre.
Kan man få en privat læge?
Hos Hejdoktor.dk kan du enten skrive eller tale med en privat læge online. Vi benytter videokonsultationer, så du kan tale ansigt til ansigt med lægen hjemme fra din egen stue. Lægerne sidder klar til at svare på dine spørgsmål og rådgive dig i forhold til hvad du bør gøre.
Hvad er privatpraktiserende læger?
Praktiserende Læger er selvstændige erhvervsdrivende, der har en overenskomst med Regionerne (og kommunerne). Regionerne honorerer lægerne for hver patient der kommer til konsultation og for forskellige andre ydelser lægerne laver. Der ud over får praksis et fast beløb pr patient pr år.
Hvordan bliver læger aflønnet?
Lægerne aflønnes på baggrund af et akkordsystem, hvor de er sikret 397,5 kroner per patient. Og med et gennemsnit på 1600 patienter per klinik giver det 636.096 kroner årligt til lægen i grundløn. Derudover kører kasseapparatet hver gang, det gule sygesikringskort køres igennem.
Er det gratis at gå til lægen?
Alle, der er tilmeldt folkeregistret i Danmark, er omfattet af sygesikringen og får et sundhedskort. Sundhedskortet giver ret til gratis behandling hos egen læge og speciallæger. Desuden kan du få tilskud til medicin, tandlægehjælp, tandpleje, fysioterapi, fodterapi, kiropraktorhjælp og psykologhjælp.
Hvad koster det at skifte læge 2021?
Det er gratis at skifte læge, hvis: din nuværende læge lukker sin praksis. din nuværende læges praksis deles i flere. du skifter læge i forbindelse med en flytning.
Kan egen læge henvise til privathospital?
Som patient har du ret til at benytte udvidet frit sygehusvalg, hvis du skal vente mere end 30 dage på udredning, undersøgelse eller behandling, på de offentlige sygehuse i den region, hvor du bor, eller på de sygehuse, som regionen har aftale med.
Kan man gå til alle læger?
Du har altid mulighed for at skifte læge, og du kan frit vælge en læge eller klinik, der har åbent for tilgang af nye patienter. I Find behandler på sundhed.dk kan du se, om en læge har åbent eller lukket for tilgang.
Kan lægen komme hjem til en?
Akuttelefonen 1813’s læger kører på hjemmebesøg, men kun hvis: Det vurderes, at der er akut behov for, at en læge tilser borgeren. Borgeren ikke kan transporteres til en akutmodtagelse eller -klinik uden, at det går ud over borgerens helbred.
Hvad er forskellen på en læge og en praktiserende læge?
Den almenpraktiserende læge fungerer som indgangen til det danske sundhedsvæsen og er den eneste type læge som alle slags borgere har kontakt med. Betegnelsen ‘praktiserende læge’ er ikke helt præcis, da speciallæger i andre specialer end almen medicin også er praktiserende speciallæger, hvis de har egen praksis.
Hvad er en konsultation?
Konsultation har en almen betydning, men anvendes især i sundhedsvæsenet om patienters henvendelse til en læge om råd ved sygdom. Konsultation i denne betydning er blevet udvidet til både at omfatte den tid, patient og læge tilbringer sammen, og det rum, hvori rådgivning, diagnostik og behandling finder sted.
Hvad er Hejdoktor?
Hejdoktor.dk giver dig hurtig online adgang til speciallæger i almen medicin, uafhængigt af tid og sted. Mange henvendelser til en almindelig klinik kan normalt klares over video, telefon eller email.
Hvem betaler de praktiserende læger?
Der er tale om to vidt forskellige typer overenskomstforhold, da lærerne er offentligt ansatte, mens de praktiserende læger er private erhvervsdrivende, der blot sælger deres ydelser til det offentlige. Men i begge situationer er det det offentlige, der betaler, og arbejdsvilkårene bliver fastsat i et aftalesystem.
Hvad får en lægevagt i løn?
Indtjeningen er højest for de vagtlæger, der visiterer over telefonen, mens den er lavere for de læger, der kører sygebesøg eller tilser patienterne på et af lægevagtens konsultationssteder. I gennemsnit tjener en vagtlæge omkring 1000 kroner i timen3.
Hvad tjener en praktiserende læge med egen praksis?
Lønnen består af en bruttomånedsløn (inkl. eget pensionsbidrag) der pr. 1. januar 2021 er på 62.221,17 kr.