Lægen sætter som regel 20-30 minutter af til det første lægebesøg, når du er gravid. Lægen skal nemlig både vide lidt om dig og din livsstil, udfylde en række papirer – heriblandt vandrejournalen, som følger dit gennem hele din graviditet. Du får også en gynækologisk undersøgelse.
Den første undersøgelse I begynder at udfylde vandrejournalen, som er den, du skal medbringe til aftaler hos læge, sygehus og jordemoder i din graviditet. Du vil blive vejledt i livsstil, kosttilskud, arbejde og medicin. I vil snakke om, hvor du ønsker at føde, herunder sygehus, fødeklinik eller hjemme.
Hvad sker der ved første lægebesøg? Det første lægebesøg er en kombination af fysiske undersøgelser, vejledning i forhold til livsstils- og sundhedsråd og ikke mindst nogle valg, som du skal tage stilling til omkring dit graviditetsforløb. Det første møde med din læge har til formål at give dig målrettet hjælp til dine behov og ønsker.
Contents
- 1 Hvilke uger skal man til læge under graviditet?
- 2 Kan lægen se om jeg er gravid?
- 3 Hvornår er første graviditetsundersøgelse?
- 4 Hvad skal man til 25 ugers undersøgelse?
- 5 Hvad sker der hvis hCG ikke fordobles?
- 6 Hvor hurtigt kan man mærke at man er gravid?
- 7 Hvordan finder jeg ud af hvor langt jeg er henne?
- 8 Hvad er en Svangreundersøgelse?
- 9 Hvad skal man til 2 graviditetsundersøgelse?
- 10 Hvad skal man til 32 ugers undersøgelse?
- 11 Hvad skal der ske til 2 jordemoderbesøg?
- 12 Hvorfor glukosebelastningstest?
Hvilke uger skal man til læge under graviditet?
Hvordan er graviditetsundersøgelserne fordelt?
Kan lægen se om jeg er gravid?
Undersøgelse hos lægen
Graviditetstesten kan som nævnt også udføres hos/af lægen. Lægen vil hertil bede dig medbringe en urinprøve. Er testen positiv, vil lægen hernæst udføre en gynækologisk undersøgelse. Her kan lægen undersøge de fysiske tegn på graviditet nærmere.
Hvornår er første graviditetsundersøgelse?
1. graviditetsundersøgelse: Foregår i graviditetsuge 8-10 og inkluderer blodprøvetagning. Husk at medbringe urinprøve.
Hvad skal man til 25 ugers undersøgelse?
I uge 25 skal man gerne begynde at kunne mærke liv hver dag. Det er ikke normalt at egen læge scanner fosteret med ultralyd, men oftest lyttes til fosterets hjertelyd med en doptone.
Hvad sker der hvis hCG ikke fordobles?
Vi tager en blodprøve og måler graviditetshormonet hCG i blodet, som ved normale tidlige graviditeter ca. fordobles hvert andet døgn. Hvis hCG derimod ikke stiger normalt, eller man har et meget højt graviditetshormon, uden man har set en graviditet inden i livmoderen, tyder det på en graviditet uden for livmoderen.
Hvor hurtigt kan man mærke at man er gravid?
Når et æg er befrugtet og har sat sig fast i livmoderen, er du gravid, og allerede efter 1-2 uger, kan de første graviditetssymptomer vise sig. De fleste opdager, at de er gravide, når menstruationen udebliver.
Hvordan finder jeg ud af hvor langt jeg er henne?
Det er vigtigt for lægerne at vide hvor langt henne i graviditeten du er ved de enkelte undersøgelser fastsættes denne dato allerede tidligt i graviditeten. Dette sker oftest ved 1. graviditetsundersøgelse ved egen læge. Dagen bliver ofte i daglig tale også kaldet for en terminsdato.
Hvad er en Svangreundersøgelse?
Ved svangreundersøgelsen skal der blandt andet udfyldes en svangerskabs- og vandrejournal, som efterfølgende sendes til fødeafdelingen. I den forbindelse vil det være til stor hjælp, hvis du inden konsultationen har udfyldt de rubrikker, som du uden lægens hjælp kan udfylde.
Hvad skal man til 2 graviditetsundersøgelse?
2.graviditetsundersøgelse:
Lægen undersøger livmoderens størrelse, måler dit blodtryk og din vægt. Endvidere undersøges din urin for sukker, protein og blærebetændelse. Nogen gravide med bestemte blodtyper (Rhesus negative) skal have taget en blodprøve.
Hvad skal man til 32 ugers undersøgelse?
Graviditetsundersøgelse i uge 32
Denne undersøgelse foregår i lægehuset ved jordemoder eller læge. Her vurderes dit generelle helbred og din trivsel samt forventninger til fødsel og barsel. Du vil få undersøgt din vægt, dit blodtryk, din urin, og du vil blive mærket på maven samt få lyttet hjertelyd.
Hvad skal der ske til 2 jordemoderbesøg?
2. Jordemoderkonsultation – uge 29. Varighed 20 minutter.
Hvorfor glukosebelastningstest?
Glukosebelastningstesten giver svar på, om du har graviditetsbetinget sukkersyge, eller om sukkerstofskiftet i din krop er helt normalt. Hvis du har graviditetsbetinget sukkersyge, er det vigtigt at få den optimale behandling.