Sushi, rejer eller laks – hvilke fisk anbefales til gravide?
Som gravid anbefales du at spise 350 gram fisk om ugen. Spis forskellige slags, selvfølgelig gerne fede som laks, sild, ørred og makrel, men også de magre, blandt andet rødspætter, sej og torsk. Uheldigvis er fisk i varierende grad forurenet med kviksølv, dioxin og pcb.
Contents
- 1 Hvilket fisk må man ikke spise som gravid?
- 2 Hvor meget fisk Må gravide spise?
- 3 Kan man spise makrel i tomat når man er gravid?
- 4 Kan man spise rejer når man er gravid?
- 5 Er der kviksølv i laks?
- 6 Er sushi og gravid?
- 7 Kan baby få for meget fisk?
- 8 Hvor meget makrel i tomat må man spise?
- 9 Hvor meget makrel må man spise?
- 10 Hvad er sundest tun eller makrel?
- 11 Kan man spise rejer i lage?
- 12 Hvor må man ikke rejse hen som gravid?
Hvilket fisk må man ikke spise som gravid?
Spis forskellige fisk, fx rødspætter, sild og opdrættede laks, men undgå tunbøffer og andre friske udskæringer af de store rovfisk som helleflynder, sværdfisk, sildehaj, gedde, aborre, sandart, oliefisk, escolar, rokke og tun. – Store rovfisk kan indeholde høje mængder af kviksølv, som opkoncentreres gennem fødekæden.
Hvor meget fisk Må gravide spise?
Du bør som gravid og ammende spise ca. 350 gram fisk om ugen – heraf ca. 200 gram fed fisk. Det betyder at du meget gerne må spise fisk til aften to gange om ugen og meget gerne må spise fisk til frokost flere gange om ugen.
Kan man spise makrel i tomat når man er gravid?
Du skal ikke bekymre dig om tungmetaller eller tilsætningsstoffer, når du er gravid og spiser makrel. Når du er gravid, spiser du for to. Men modsat hvad mange tror, betyder det ikke, at du skal have dobbelt så mange kalorier; det betyder blot, at det du spiser, er det som fosteret spiser.
Kan man spise rejer når man er gravid?
Faktisk indeholder rejer mere af tungmetallet cadmium end øvrige slags fisk, så du skal helt sikkert være forsigtig med mængderne, når du er gravid. Fødevarestyrelsen og Kontoret for Fødevaresikkerhed vurderer, at det er sikkert for dig at spise rejer, hvis du holder dig under 100 g om ugen.
Er der kviksølv i laks?
Især gravide og børn under tre år bør helt undgå at spise dem. De fisk, som vi normalt spiser – torsk, sej, rødspætte, kulmule, sild, ørred, laks med flere – indeholder derimod meget begrænsede koncentrationer af de skadelige stoffer. Philippe Grandjean: Vi har nok de bedste informationer om kviksølv.
Er sushi og gravid?
Må jeg spise sushi, når jeg er gravid? Svar: Du kan sagtens spise sushi fra restaurant eller take-away. I Danmark er der lovgivning, der stiller krav om, at al fisk til sushi skal have været frosset ned ved -20°C i mindst 24 timer. Nedfrysningen dræber eventuelle parasitter.
Kan baby få for meget fisk?
Fisk I bør holde gravide og ammende kvinder + jeres barn fra
Tunbøffer og tun på dåse kan indeholde kviksølv i skadelige mængder. Det skyldes, dels at barnets hjerne udvikles meget under graviditeten og i de første år og derfor er meget følsomt.
Hvor meget makrel i tomat må man spise?
Nettovægten på en dåse makrel i tomat er typisk omkring 125 g, hvoraf cirka 80 g er makrel. Hvis din søn spiser en dåse hver dag, altså syv dåser om ugen, så spiser han derved i alt 560 g fisk om ugen. Voksne og store børn anbefales at spise 200-300 g fisk om ugen.
Hvor meget makrel må man spise?
Fødevarestyrelsen anbefaler derfor, at du spiser fisk 350 gram fisk om ugen. Heraf skal cirka 200 gram være fed fisk som sild, makrel, laks og ørred.
Hvad er sundest tun eller makrel?
Fed fisk er godt
Det skyldes, at kvinder især spiser tun, især albacore (hvid tun), der ikke indeholder ret mange af de næreringsrige fedstoffer men til gengæld indeholder meget kviksølv. Hvis du vil holde dig sund med fisk, skal du spise fede fisk som laks, ørred, makrel eller sild.
Kan man spise rejer i lage?
Så det er rigtig at du godt kan spise rejer i lage fordi de har været kogt. Men allerbedst ville det være hvis du vælger rejer som du kan købe på frost. De er også forkogte og der ved du at de har været nedfrosset i over 24 timer.
Hvor må man ikke rejse hen som gravid?
Gravide bør helst undgå rejser til områder med speciel risiko for disse sygdomme.
Om diarrésygdomme