Hvordan vælger jeg læge? Du vælger læge på borger.dk. Du kan vælge læge for dine børn digitalt på borger.dk, indtil de fylder 15 år. Når dine børn fylder 15 år, har de mulighed for selv at vælge læge på borger.dk.
Contents
- 1 Hvad er en lægeerklæring?
- 2 Kan man gå til lægen i en anden by?
- 3 Kan man vælge en læge i en anden kommune?
- 4 Hvilken læge kan jeg vælge?
- 5 Kan man skifte læge hvis man er utilfreds?
- 6 Hvordan foregår lægeskift?
- 7 Hvad koster det at købe en lægepraksis?
- 8 Kan man vælge en læge der har lukket for tilgang?
- 9 Hvad gør man hvis ens læge ikke tager en seriøst?
- 10 Hvordan skifter man læge ved flytning?
- 11 Hvad koster det at skifte læge 2022?
- 12 Hvad koster en privat læge?
Hvad er en lægeerklæring?
En attest eller lægeerklæring (herefter attester) er en skriftlig udtalelse, som du som læge laver som grundlag for en juridisk afgørelse. Der gælder forskellige regler for dig som læge, når du udfylder en attest, og regler for attestens indhold og form. Du må i et vist omfang benytte medhjælp, når der skal laves en attest.
Kan man gå til lægen i en anden by?
Når du flytter, kan du enten beholde din læge eller gratis vælge en ny læge, som har åbent for tilgang af patienter. Du kan vælge læge på ny, hvis du: flytter 5 km væk fra din nuværende læge og bor i København, Frederiksberg, Tårnby eller Dragør kommune (hovedstadsområdet).
Kan man vælge en læge i en anden kommune?
En borger, der flytter til en anden kommune, skal derimod efter lovgivningen stadig foretage nyt valg af læge. I så fald kan man kun beholde sin hidtidige læge, hvis lægen har åbent for patienttilgang.
Hvilken læge kan jeg vælge?
Hvis du gerne vil have en læge, der ligger mere end fem kilometer fra din bopæl, og som har lukket for tilgang af nye patienter, kan du søge om at få lægen. Lægen skal acceptere dit valg. Du kan frit vælge en læge, som har åbent for tilgang af nye patienter, også selvom lægen ikke er i Københavns Kommune.
Kan man skifte læge hvis man er utilfreds?
Hvis du som patient ikke er tilfreds har du mulighed for mod et honorar at skifte til en anden praktiserende læge med virkning indenfor 14 dage – eller overgå til gruppe 2 medlemskab af Sygesikringen.
Hvordan foregår lægeskift?
Skift af læge foregår digitalt på borger.dk, og du skal bruge dit NemID, for at skifte. Har du børn, kan du også skifte deres læge digitalt, indtil de fylder 15 år. Når et barn fylder 15 år, får personen mulighed for at selv at vælge en anden læge eller klinik, end den forældrene har valgt til dem i sin tid.
Hvad koster det at købe en lægepraksis?
kr. 2.000.000. Omvendt betyder det forhold, at ikke enhver kan købe en lægepraksis som bekendt, at det ikke alle steder er let at finde en køber, hvad der betyder, at en køber kan forvente at skulle betale en mindre pris for praksis svarende til en højere forrentning af købesummen.
Kan man vælge en læge der har lukket for tilgang?
Du kan altid skifte læge digitalt, hvis den læge du ønsker har åbent for patienttilgang, eller hvis du opfylder en række forudsætninger for at få en læge med lukket for patienttilgang. Det er desværre ikke altid muligt at vælge en læge med lukket for patienttilgang via selvbetjeningen.
Hvad gør man hvis ens læge ikke tager en seriøst?
Hvis du ikke føler at din læge tager det seriøst nok at du er bekymret for dit arbejde, så fortæl hvor meget arbejdet betyder for din hverdag. Hvis du ikke synes din læge forstår hvor stor indvirkning dine smerter har på dit familieliv, så sig det.
Hvordan skifter man læge ved flytning?
Når du flytter er det gratis at skifte læge, selvom der normalt er et mindre gebyr forbundet med flytningen. Du kan frit vælge mellem alle læger og klinikker der er åben for tilgang. Nogle klinikker og læger kan have lukket for tilgang fordi de allerede har for mange patienter, og så kan du ikke vælge disse.
Hvad koster det at skifte læge 2022?
Ellers koster det 215 kr. (2022) at skifte læge.
Hvad koster en privat læge?
Priserne for et besøg af Privatlægen ligger mellem kr. 1.500 og kr. 2.500 afhængig af postnummer.