Du kan altid vælge at beholde den læge du har, uanset hvor langt væk du flytter. Flytter du mere end 15 km væk fra din nuværende bopæl – 5 km hvis du bor i København, Frederiksberg, Tårnby eller Dragør kommune – kan du: vælge at beholde din nuværende læge eller.
Contents
- 1 Hvordan vælger man læge/lægeskift?
- 2 Er der mangel på læger?
- 3 Kan man gå til lægen i en anden by?
- 4 Kan man vælge en læge i en anden kommune?
- 5 Hvem har åbent for tilgang?
- 6 Hvilken måned er det gratis at skifte læge?
- 7 Hvad koster det at købe en lægepraksis?
- 8 Kan man få recept over telefon?
- 9 Kan man vælge en læge der har lukket for tilgang?
- 10 Hvad gør man hvis ens læge ikke tager en seriøst?
- 11 Kan man skifte læge fra dag til dag?
- 12 Hvilke læger?
- 13 Hvor meget tjener en praktiserende læge?
- 14 Hvad koster en privat læge?
- 15 Hvornår er man læge?
- 16 Hvordan vælger man læge/lægeskift?
Hvordan vælger man læge/lægeskift?
Regler for valg af læge/lægeskift 1 Hovedreglen er, at man skal vælge læge/klinik, der ligger inden for en afstand af 15 km fra sikredes bopæl, og som har åbent for tilgang af patienter. 2 Den sikrede har ret til at vælge en læge/klinik, hvor afstanden mellem sikredes bopæl og lægen/klinikken er større end 15 km. 3 Ægtefæller og samlevende vælger normalt samme læge/klinik. Børn under 15 år har som udgangspunkt samme læge/klinik som forældremyndighedens indehaver (eller værge). More items
Er der mangel på læger?
Fordi der er mangel på læger, siger Christian Freitag, der er formand for Praktiserende Lægers Organisation. Overenskomsten på området siger, at ‘lægen skal tilrettelægge sin konsultation og tidsbestilling således, at patienter sædvanligvis kan få konsultation senest femte hverdag efter tidsbestillingen’.
Kan man gå til lægen i en anden by?
Når du flytter, kan du enten beholde din læge eller gratis vælge en ny læge, som har åbent for tilgang af patienter. Du kan vælge læge på ny, hvis du: flytter 5 km væk fra din nuværende læge og bor i København, Frederiksberg, Tårnby eller Dragør kommune (hovedstadsområdet).
Kan man vælge en læge i en anden kommune?
En borger, der flytter til en anden kommune, skal derimod efter lovgivningen stadig foretage nyt valg af læge. I så fald kan man kun beholde sin hidtidige læge, hvis lægen har åbent for patienttilgang.
Hvem har åbent for tilgang?
Hvilken måned er det gratis at skifte læge?
Når du fylder 15 år. Det er gratis at skifte læge i den måned du fylder 15 år og i måneden efter. Du skal have NemID/MitID for at skifte læge. Hvis I som forældre har fælles forældremyndighed og fælles bopæl, men hver jeres læge, kan I selv beslutte, hvilken af lægerne jeres barn skal være tilmeldt.
Hvad koster det at købe en lægepraksis?
kr. 2.000.000. Omvendt betyder det forhold, at ikke enhver kan købe en lægepraksis som bekendt, at det ikke alle steder er let at finde en køber, hvad der betyder, at en køber kan forvente at skulle betale en mindre pris for praksis svarende til en højere forrentning af købesummen.
Kan man få recept over telefon?
Apotekerne ekspederer overvejende elektroniske recepter. Recepter skal som udgangspunkt udstedes elektronisk i det Fælles Medicinkort. Kun i særlige tilfælde kan ordinationen ske skriftligt, via telefax eller telefonisk.
Kan man vælge en læge der har lukket for tilgang?
Du kan altid skifte læge digitalt, hvis den læge du ønsker har åbent for patienttilgang, eller hvis du opfylder en række forudsætninger for at få en læge med lukket for patienttilgang. Det er desværre ikke altid muligt at vælge en læge med lukket for patienttilgang via selvbetjeningen.
Hvad gør man hvis ens læge ikke tager en seriøst?
Hvis du ikke føler at din læge tager det seriøst nok at du er bekymret for dit arbejde, så fortæl hvor meget arbejdet betyder for din hverdag. Hvis du ikke synes din læge forstår hvor stor indvirkning dine smerter har på dit familieliv, så sig det.
Kan man skifte læge fra dag til dag?
I Danmark er der frit valg blandt læger i den kommune, hvor du bor, så længe lægen eller klinikken har åbent for tilgang af nye patienter og lægen ligger inden for 15 km fra din bopæl. I enkelte kommuner er kilometergrænsen dog kun 5 km. Skift af læge er altid en mulighed, men det er ikke altid gratis.
Hvilke læger?
Din bopælskommune har en lægevalgsliste med oplysninger om de læger, du kan vælge imellem. Du kan i Vejviseren på Sundhed.dk se, hvilke læger der har åbent for nye patienter. Hvis du vælger at være gruppe 2-sikret, kan du frit vælge mellem alle læger.
Hvor meget tjener en praktiserende læge?
Privat | Stat | |
---|---|---|
Praktiserende læge | 49.845 kr. | – |
Hvad koster en privat læge?
Priserne for et besøg af Privatlægen ligger mellem kr. 1.500 og kr. 2.500 afhængig af postnummer.
Hvornår er man læge?
Efter 6 år på universitetet og aflæggelse af lægeløftet må man kalde sig læge. Den postgraduate uddannelse begynder lige efter studiet med den kliniske basisuddannelse (KBU), som pt. udgøres af to ophold af 6 måneders varighed (12 måneder i alt).
Hvordan vælger man læge/lægeskift?
Regler for valg af læge/lægeskift 1 Hovedreglen er, at man skal vælge læge/klinik, der ligger inden for en afstand af 15 km fra sikredes bopæl, og som har åbent for tilgang af patienter. 2 Den sikrede har ret til at vælge en læge/klinik, hvor afstanden mellem sikredes bopæl og lægen/klinikken er større end 15 km. 3 Ægtefæller og samlevende vælger normalt samme læge/klinik. Børn under 15 år har som udgangspunkt samme læge/klinik som forældremyndighedens indehaver (eller værge). More items