Sund kost når du er gravid Det er ikke meget ekstra mad, du skal spise for at nære dit barn. Ekstrabehovet svarer til cirka 150 kalorier om dagen i begyndelsen af din graviditet, og cirka 250 kalorier senere i din graviditet.
Det er ikke nødvendigt at spise for to, når man er gravid. Kroppen har kun brug for ekstra 300 kcal om dagen. En normalvægtig kvinde har behov for omkring 2200 kcal om dagen, så den ekstra energimængde, graviditeten kræver, svarer kun til 1/7 -1/8 af et normalt energibehov.
Contents
- 1 Hvor meget tager du i graviditeten?
- 2 Hvor stor er vægtstigningen i graviditeten?
- 3 Hvad er de vigtigste fødevarer under graviditeten?
- 4 Hvor meget ekstra spise gravid?
- 5 Hvor meget mere skal jeg spise som gravid?
- 6 Kan man spise for lidt under graviditet?
- 7 Hvad skal man undgå at spise når man er gravid?
- 8 Er man mere sulten når man er gravid?
- 9 Hvor meget har man taget på halvvejs i graviditeten?
- 10 Hvor meget tog i på i 3 trimester?
- 11 Hvilket trimester tager man mest på?
- 12 Hvad kan skade et foster?
- 13 Kan man sidde forkert gravid?
- 14 Hvornår skal man være bekymret gravid?
- 15 Hvad skal man passe på med når man er gravid?
- 16 Hvad skal jeg være opmærksom på når jeg er gravid?
- 17 Hvad er godt at spise i første trimester?
Hvor meget tager du i graviditeten?
Når du har dit BMI, kan du nu finde ud af, hvor meget du med fordel kan tage på i løbet af graviditeten. Undervægtig: 14-15 kg. Normalvægtig: 10-15 kg. Overvægtig: 8-10 kg. Svært overvægtig: 8-10 kg. Hvornår skal jeg tage på? Det er klart, at det ikke er nok at vide, hvor meget du skal tage på.
Hvor stor er vægtstigningen i graviditeten?
I slutningen af graviditeten udgør barnet ca. 3,5 kilo af vægtstigningen, resten er: 1 Livmoder – ca. 1 kg 2 Moderkage – ca. 0,5 kg 3 Bryst – ca. 1 kg 4 Fostervand – ca. 1 kg 5 Væske som bindes i kroppen – ca. 1,5 kg 6 Øget blodmængde – ca. 1,5 kg 7 Fedtdepoter til amningen – ca. 0,5–1 kg More
Hvad er de vigtigste fødevarer under graviditeten?
En opsamling af de vigtigste fødevarer at spise under graviditeten er: 1 Kød, fisk og fjerkræ 2 Mælk og æg 3 Grove kornprodukter: brød, müsli, havregryn, rugbrød, knækbrød 4 Grønne bladgrøntsager: broccoli, spinat, bønner osv. 5 Frugt og grøntsager, som for eksempel kål.
Hvor meget ekstra spise gravid?
Fødevarestyrelsen anbefaler gravide et daglig indtag af 350-400 ml mælkeprodukt eller et daglig tilskud af 500 mg kalk under hele graviditeten. Under graviditeten er det vigtigt at spise sundt, så barnet får de næringsstoffer, det har brug for til at vokse.
Hvor meget mere skal jeg spise som gravid?
Spis ikke for 2, spis for 1 1/8
En normalvægtig kvinde indtager omkring 2200 kcal om dagen, så den gennemsnitlige ekstra energimængde, graviditeten kræver, svarer egentlig kun til 1/7 – 1/8 af et normalt energibehov. 300 kcal svarer f. eks. til 3 bananer eller en halv liter letmælk.
Kan man spise for lidt under graviditet?
Du bør ikke gå på kur når du er gravid. Det betyder at du ikke skal spise efter et bestemt kalorie indtag eller være restriktiv med fokus på at opnå et vægttab. Årsagen til dette er, at det kan være usundt for dig og din baby, grundet frigivelse af ketoner og underernæring.
Hvad skal man undgå at spise når man er gravid?
Hvad må man ikke spise som gravid?
Er man mere sulten når man er gravid?
Det er naturligt at være mere sulten under graviditeten, men det er en myte, at gravide skal spise for to. Behovet for energi stiger gradvist, fordi fostret vokser, og din krop forandrer sig. I anden og tredje del af graviditeten stiger energi- behovet, men ikke så meget, at du kan spise for to voksne mennesker.
Hvor meget har man taget på halvvejs i graviditeten?
Vægtstigningen er her typisk mellem 4 – 6 kg. Dette gælder hvis du før graviditeten er normalvægtig, dvs. med BMI mellem 18,5 – 24,9. Alt i alt kan vægtstigningen typisk ligge mellem 10 – 15 kg.
Hvor meget tog i på i 3 trimester?
Tredje trimester (4-6 kg.)
Livmoderen vokser yderligere og mængden af fostervand øges. Nu kan du også opleve væske i ben, hænder og fødder, som også påvirker tallet på vægten. Kroppen er nu belastet og tung. Alt i alt ligger vægtøgningen mellem 10-15 kg., hvis du var normalvægtig inden din graviditet.
Hvilket trimester tager man mest på?
Vægtkurve gravid
eks. er det meget normalt at tage mere på i slutningen af graviditeten. For de fleste vil vægtkurven kun stige ganske lidt i første trimester for her efter at stige mere gennem resten af graviditeten.
Hvad kan skade et foster?
Oftest drejer det sig om uskyldige og ufarlige stød, men nogle gange kan der være tale om kraftigere stød eller skader. Bilulykker, motorcykelulykker, fald på cykel, vold i hjemmet og faldulykker er de hyppigste årsager til skader eller slag mod maven i graviditeten.
Kan man sidde forkert gravid?
Som gravid er det vigtigt at afveksle sin siddeposition så meget som muligt og skabe mest mulig plads til baby ved at sidde korrekt. I slutningen af graviditeten hjælper den korrekte siddeposition også med at rotere baby på plads, så babys ryg vender ud mod mors navle.
Hvornår skal man være bekymret gravid?
Har kraftige smerter i maven eller underlivet evt. med blødning. Har vedvarende smerter i maven eller underlivet. Har plukkeveer før uge 35+0, som er regelmæssige eller tager til i styrke.
Hvad skal man passe på med når man er gravid?
Når du er gravid, skal du sørge for at få alle de ekstra proteiner, vitaminer og mineraler, som din baby har brug for. Du skal spise: Kød, fisk og fjerkræ Fuldkornsprodukter som havregryn, rugbrød og knækbrød.
Hvad skal jeg være opmærksom på når jeg er gravid?
Uanset hvad bør du spise sundt, varieret, ikke for meget og huske at være fysisk aktiv. Det er vigtigt med masser af grøntsager, frugt og fuldkornsprodukter. Af kød er fisk rigtig godt, men også magert kød og pålæg. Generelt bør du gå efter magre mejeriprodukter og mindre mættede fedtstoffer, salt og sukker.
Hvad er godt at spise i første trimester?
I denne tid har du ekstra brug for sund og varieret mad for at bevare energien og for at sikre, at din krop har næring nok til at skabe alle vitale dele af dit barn. Du skal især satse på at få kulhydrater, sundt fedt, protein, folsyre, jern, jod, D-vitamin, B-vitaminer og kalcium.