Hvis du gerne vil skifte til en ny læge, er det nemt at gøre. Det hele foregår digitalt på Borger.dk. For at skifte læge, så skal du have et gyldigt NemID. Hvis du har børn, så er det også muligt at skifte deres læge på samme måde. Det er dog noget, du kun kan gøre, indtil dit barn fylder 15 år.
Contents
- 1 Hvor langt væk kan du beholde lægen?
- 2 Har du mulighed for at vælge læge?
- 3 Kan du skifte læge?
- 4 Hvordan laver man lægeskift?
- 5 Hvordan foretages lægeskift?
- 6 Kan man skifte læge hvis man er utilfreds?
- 7 Hvor meget koster det at skifte læge?
- 8 Kan man skifte læge i samme lægehus?
- 9 Hvordan skifter man læge når man flytter?
- 10 Kan man beholde sin læge?
- 11 Kan man skifte læge på nettet?
- 12 Hvordan klager man over en praktiserende læge?
- 13 Kan man vælge en læge der har lukket for tilgang?
- 14 Kan man komme på venteliste til læge?
- 15 Hvis man vil have en anden læges vurdering?
- 16 Hvor langt må der være til lægen?
- 17 Hvad koster en privat læge?
- 18 Hvem har åbent for tilgang?
- 19 Hvordan vælger du en ny læge?
- 20 Hvor langt væk kan du beholde lægen?
- 21 Hvornår kan du skifte læge?
- 22 Kan du beholde din læge, når du flytter?
Hvor langt væk kan du beholde lægen?
Du kan altid vælge at beholde den læge du har, uanset hvor langt væk du flytter. Flytter du mere end 15 km væk fra din nuværende bopæl – 5 km hvis du bor i København, Frederiksberg, Tårnby eller Dragør kommune – kan du: vælge at beholde din nuværende læge eller. vælge en ny læge som har åbent for tilgang af patienter.
Har du mulighed for at vælge læge?
Valg af læge på plejehjem eller bosted Du har mulighed for at vælge den læge, der er tilknyttet plejehjemmet eller bostedet (§108 institution). Hvis plejehjemmets eller bostedets læge har åbent for tilgang af nye patienter – eller du ønsker at vælge en anden læge – kan du vælge læge digitalt på borger.dk.
Kan du skifte læge?
Det er gratis at skifte læge, hvis: 1 din nuværende læge lukker sin praksis 2 din nuværende læges praksis deles i flere 3 du skifter læge i forbindelse med en flytning 4 du bliver 15 år og ønsker at skifte læge 5 du vælger plejehjemmets eller bostedets tilknyttede læge (§ 108 institutionen) More
Hvordan laver man lægeskift?
Hvordan vælger jeg læge? Du vælger læge på borger.dk. Du kan vælge læge for dine børn digitalt på borger.dk, indtil de fylder 15 år. Når dine børn fylder 15 år, har de mulighed for selv at vælge læge på borger.dk.
Hvordan foretages lægeskift?
Skift af læge foregår digitalt på borger.dk, og du skal bruge dit NemID, for at skifte. Har du børn, kan du også skifte deres læge digitalt, indtil de fylder 15 år. Når et barn fylder 15 år, får personen mulighed for at selv at vælge en anden læge eller klinik, end den forældrene har valgt til dem i sin tid.
Kan man skifte læge hvis man er utilfreds?
Hvis du som patient ikke er tilfreds har du mulighed for mod et honorar at skifte til en anden praktiserende læge med virkning indenfor 14 dage – eller overgå til gruppe 2 medlemskab af Sygesikringen.
Hvor meget koster det at skifte læge?
Det er gratis at skifte læge, når du flytter. Det koster normalt 215 kroner (2022) at skifte læge. I disse tilfælde er det dog gratis: Hvis du vælger ny læge, samtidig med at du melder flytning.
Kan man skifte læge i samme lægehus?
Vælg læge. Du har altid mulighed for at skifte læge, og du kan frit vælge en læge eller klinik, der har åbent for tilgang af nye patienter. I Find behandler på sundhed.dk kan du se, om en læge har åbent eller lukket for tilgang.
Hvordan skifter man læge når man flytter?
Du skifter læge ved flytning, når du skifter folkeregisteradresse og melder flytning til kommunen. Du kan læse mere om at melde flytning her. Du melder flytning online på borger.dk. Efter du har angivet din nye adresse kommer der mulighed frem for at vælge nu læge tæt på din nye adresse.
Kan man beholde sin læge?
Nyt: Borgerne kan – selvom egen læge har lukket for tilgang – vælge at beholde sin læge uanset, hvor i Danmark borgeren flytter hen (jf. bekendtgørelsen § 2, stk. 4). Lægen er forpligtiget til at sørge for sygebesøg jf.
Kan man skifte læge på nettet?
Borgere er indtil nu blevet bedt om at foretage nyt lægevalg, når de har meldt deres flytning via borger.dk. Det har praktisk betydet, at man kun har kunnet vælge sin hidtidige læge, hvis lægen havde åbent for patienttilgang.
Hvordan klager man over en praktiserende læge?
Du kan sende en klage til Styrelsen for Patientklager, hvis du er utilfreds med en sundhedsfaglige behandling, du har modtaget. Sundhedsfaglig behandling omfatter: Undersøgelse, diagnose og sygdomsbehandling. Fødselshjælp.
Kan man vælge en læge der har lukket for tilgang?
Du kan altid skifte læge digitalt, hvis den læge du ønsker har åbent for patienttilgang, eller hvis du opfylder en række forudsætninger for at få en læge med lukket for patienttilgang. Det er desværre ikke altid muligt at vælge en læge med lukket for patienttilgang via selvbetjeningen.
Kan man komme på venteliste til læge?
Lægekonsultationer med tilgangsstop optager som hovedregel ikke nye patienter. Dog kan optagelse finde sted i følgende tilfælde, hvis lægen accepterer det: Børn, der fylder 15 år og ønsker anden forældres læge. Ægtefæller og samboende til sikrede, der er tilmeldt lægen/klinikken.
Hvis man vil have en anden læges vurdering?
Som udgangspunkt har du ikke ret til en second opinion
Hvis du oplever, at dit undersøgelsesforløb eller behandling er kørt ind i en blindgyde, kan du tale med din læge om muligheden for at blive henvist til et andet sted for at blive undersøgt eller behandlet påny. En anden mulighed er at kontakte en patientvejleder.
Hvor langt må der være til lægen?
Lægen/klinikken er ad overenskomst om almen praksis forpligtet til at køre sygebesøg uanset afstanden mellem patientens bopæl og praksis’ adresse, jf. dog undtagelser herfor samt brug af stedlig læge. Gruppe 1-sikrede har ret til at vælge mellem to lægeklinikker inden for 15 km. fra patientens bopæl.
Hvad koster en privat læge?
Priserne for et besøg af Privatlægen ligger mellem kr. 1.500 og kr. 2.500 afhængig af postnummer.
Hvem har åbent for tilgang?
Hvordan vælger du en ny læge?
Sådan vælger du en ny læge. Du får et brev med nyt sundhedskort (gult sygesikringsbevis) fra Region Hovedstaden. I brevet står oplysninger om din nye læge. Der står også, inden for hvilken dato, du kan skifte læge uden at betale for det. Tryk på Skift læge i selvbetjeningen (bjælken) på denne side.
Hvor langt væk kan du beholde lægen?
Du kan altid vælge at beholde den læge du har, uanset hvor langt væk du flytter. Flytter du mere end 15 km væk fra din nuværende bopæl – 5 km hvis du bor i København, Frederiksberg, Tårnby eller Dragør kommune – kan du: vælge at beholde din nuværende læge eller. vælge en ny læge som har åbent for tilgang af patienter.
Hvornår kan du skifte læge?
Når du fylder 15 år kan du vælge en anden læge, end den dine forældre har valgt til dig. Det er gratis at skifte læge i den måned du fylder 15 år og i måneden efter. Du skal have NemID for at skifte læge.
Kan du beholde din læge, når du flytter?
Du kan altid beholde din læge, når du flytter, også selv om lægen har lukket for tilgang af nye patienter eller bor langt væk fra dig. Du behøver ikke at frasige dig retten til at få sygebesøg af en læge. Lægen skal dog stadig sige ja til at få dig som patient.