Hvad er vigtigst for os, når vi skal vurdere vores praktiserende læge eller vælge en ny? »En god lægeoplevelse er én, hvor man kan få en tid relativt hurtigt, hvor ventetiden i telefonen og venteværelset er kort, og hvor lægen har adresse tæt på.
Contents
- 1 Hvem har åbent for tilgang?
- 2 Hvordan finder man ud af hvilken læge man har?
- 3 Kan jeg gå til en anden læge end min egen?
- 4 Hvordan kan jeg skrive til Min Læge?
- 5 Hvilken måned er det gratis at skifte læge?
- 6 Kan man komme på venteliste til en læge?
- 7 Hvad har lægen skrevet om mig?
- 8 Kan jeg se min journal fra lægen?
- 9 Hvor kan jeg se mine konsultationer?
- 10 Hvad koster det at købe en lægepraksis?
- 11 Kan lægen komme hjem til en?
- 12 Kan man skifte læge fra dag til dag?
- 13 Kan man skrive en mail til sin læge?
- 14 Kan man maile til sin læge?
- 15 Hvad er en email konsultation?
- 16 Har du mulighed for at vælge læge?
- 17 Kan du skifte læge?
- 18 Hvor langt væk kan du beholde lægen?
Hvem har åbent for tilgang?
Hvis plejehjemmets eller bostedets læge har åbent for tilgang af nye patienter – eller du ønsker at vælge en anden læge – kan du vælge læge digitalt på borger.dk. Hvis plejehjemmets eller bostedets læge har lukket for tilgang, kan du stadig vælge denne læge. Kontakt kommunen for at blive tilmeldt.
Hvordan finder man ud af hvilken læge man har?
Find læger og andre behandlere på sundhed.dk
På sundhed.dk kan du finde de praktiserende læger i Danmark, som du kan vælge, og bl. a.
Kan jeg gå til en anden læge end min egen?
Som udgangspunkt skal medarbejderen kontakte egen læge. Er det alvorlig ulykke eller livstruende sygdom, skal man ringe 1-1-2. Hvis det er personer uden egen læge (fx udenlandske gæster eller medarbejdere fra andre regioner) kan nærmeste praktiserende læge kontaktes.
Hvordan kan jeg skrive til Min Læge?
Med Min Læge kan borgeren skrive til egen læge, forny en recept, tjekke sin henvisning til andre i sundhedsvæsenet og holde styr på sine aftaler hos lægen. Appen giver også den enkelte patient adgang til egne oplysninger vedrørende vaccinationer og kroniske diagnoser.
Hvilken måned er det gratis at skifte læge?
Når du fylder 15 år. Det er gratis at skifte læge i den måned du fylder 15 år og i måneden efter. Du skal have NemID/MitID for at skifte læge. Hvis I som forældre har fælles forældremyndighed og fælles bopæl, men hver jeres læge, kan I selv beslutte, hvilken af lægerne jeres barn skal være tilmeldt.
Kan man komme på venteliste til en læge?
Patienter kan altid tilmeldes en læge med lukket for patienttilgang, hvis: du flytter og ønsker at beholde din læge, der har lukket for patienttilgang. Dette gælder uanset afstanden til lægen. din ægtefælle eller samboende er tilmeldt lægen.
Hvad har lægen skrevet om mig?
Som patient har du ret til at læse din egen journal hos din praktiserende læge eller hos andre privatpraktiserende sundhedspersoner. Du har også ret til at se, hvad der står i din sygehusjournal. Det kaldes aktindsigt.
Kan jeg se min journal fra lægen?
I sundhedsjournalen kan du se sundhedsdata, som sundhedsvæsenet har registreret om dig. Se blandt andet din journal fra sygehuset, dine prøvesvar, dine henvisninger, dit medicinkort og en oversigt over, hvornår du har besøgt din læge, speciallæge, tandlæge, fysioterapeut m.fl.
Hvor kan jeg se mine konsultationer?
På sundhed.dk har du adgang til at se en oversigt over den behandling, du har fået i almen praksis, fysioterapeut m.
Mine konsultationer
Hvad koster det at købe en lægepraksis?
kr. 2.000.000. Omvendt betyder det forhold, at ikke enhver kan købe en lægepraksis som bekendt, at det ikke alle steder er let at finde en køber, hvad der betyder, at en køber kan forvente at skulle betale en mindre pris for praksis svarende til en højere forrentning af købesummen.
Kan lægen komme hjem til en?
Akuttelefonen 1813’s læger kører på hjemmebesøg, men kun hvis: Det vurderes, at der er akut behov for, at en læge tilser borgeren. Borgeren ikke kan transporteres til en akutmodtagelse eller -klinik uden, at det går ud over borgerens helbred.
Kan man skifte læge fra dag til dag?
I Danmark er der frit valg blandt læger i den kommune, hvor du bor, så længe lægen eller klinikken har åbent for tilgang af nye patienter og lægen ligger inden for 15 km fra din bopæl. I enkelte kommuner er kilometergrænsen dog kun 5 km. Skift af læge er altid en mulighed, men det er ikke altid gratis.
Kan man skrive en mail til sin læge?
Skriv til lægen og forny recepter
Velkommen til emailkonsultation.dk hvor du kan sende sundhedsfaglige spørgsmål direkte til din praktiserende læge eller speciallæge. Du kan også forny dine recepter elektronisk på siden. Alle data, som sendes og modtages, er krypterede efter gældende sikkerhedsregler.
Kan man maile til sin læge?
Der findes ingen formelle krav om, at du som praktiserende læge skal kunne sende eller modtage sikker e-mail. Ligesom det er muligt at sende til patienternes e-Boks vha. CPR-nummer i e-Boks Express, er det også muligt at sende til en virksomheds e-Boks vha. CVR-nummer.
Hvad er en email konsultation?
E-konsultation kan bruges som kontaktform, når der er tale om enkle, konkrete forespørgsler af ikke-hastende karakter, som ikke kræver svar på supplerende spørgsmål fra lægens side. En E-konsultation bør kunne gennemføres ved ét kort spørgsmål fra patienten og ét kort svar fra lægen.
Har du mulighed for at vælge læge?
Valg af læge på plejehjem eller bosted Du har mulighed for at vælge den læge, der er tilknyttet plejehjemmet eller bostedet (§108 institution). Hvis plejehjemmets eller bostedets læge har åbent for tilgang af nye patienter – eller du ønsker at vælge en anden læge – kan du vælge læge digitalt på borger.dk.
Kan du skifte læge?
Det er gratis at skifte læge, hvis: 1 din nuværende læge lukker sin praksis 2 din nuværende læges praksis deles i flere 3 du skifter læge i forbindelse med en flytning 4 du bliver 15 år og ønsker at skifte læge 5 du vælger plejehjemmets eller bostedets tilknyttede læge (§ 108 institutionen) More
Hvor langt væk kan du beholde lægen?
Du kan altid vælge at beholde den læge du har, uanset hvor langt væk du flytter. Flytter du mere end 15 km væk fra din nuværende bopæl – 5 km hvis du bor i København, Frederiksberg, Tårnby eller Dragør kommune – kan du: vælge at beholde din nuværende læge eller. vælge en ny læge som har åbent for tilgang af patienter.