addVælg læge Du har altid mulighed for at skifte læge, og du kan frit vælge en læge eller klinik, der har åbent for tilgang af nye patienter. I Find behandler på sundhed.dk kan du se, om en læge har åbent eller lukket for tilgang.
Contents
- 1 Hvordan laver man lægeskift?
- 2 Kan man skifte læge hvis man er utilfreds?
- 3 Hvilken måned er det gratis at skifte læge?
- 4 Hvad koster det at skifte læge 2021?
- 5 Kan man skifte læge i samme lægehus?
- 6 Hvordan skifter man læge når man flytter?
- 7 Kan man vælge en læge der har lukket for tilgang?
- 8 Hvornår kan jeg bruge min nye læge?
- 9 Kan man komme på venteliste til læge?
- 10 Hvor langt må man bo fra sin læge?
- 11 Hvad koster en privat læge?
- 12 Hvor mange patienter har en praktiserende læge?
Hvordan laver man lægeskift?
Hvordan vælger jeg læge? Du vælger læge på borger.dk. Du kan vælge læge for dine børn digitalt på borger.dk, indtil de fylder 15 år. Når dine børn fylder 15 år, har de mulighed for selv at vælge læge på borger.dk.
Kan man skifte læge hvis man er utilfreds?
Hvis du som patient ikke er tilfreds har du mulighed for mod et honorar at skifte til en anden praktiserende læge med virkning indenfor 14 dage – eller overgå til gruppe 2 medlemskab af Sygesikringen.
Hvilken måned er det gratis at skifte læge?
Når du fylder 15 år. Det er gratis at skifte læge i den måned du fylder 15 år og i måneden efter. Du skal have NemID/MitID for at skifte læge. Hvis I som forældre har fælles forældremyndighed og fælles bopæl, men hver jeres læge, kan I selv beslutte, hvilken af lægerne jeres barn skal være tilmeldt.
Hvad koster det at skifte læge 2021?
Det er gratis at skifte læge, hvis: Din nuværende læge lukker sin praksis. Din nuværende læges praksis deles i flere. Du skifter læge i forbindelse med en flytning.
Kan man skifte læge i samme lægehus?
Vælg læge. Du har altid mulighed for at skifte læge, og du kan frit vælge en læge eller klinik, der har åbent for tilgang af nye patienter. I Find behandler på sundhed.dk kan du se, om en læge har åbent eller lukket for tilgang.
Hvordan skifter man læge når man flytter?
Du skifter læge ved flytning, når du skifter folkeregisteradresse og melder flytning til kommunen. Du kan læse mere om at melde flytning her. Du melder flytning online på borger.dk. Efter du har angivet din nye adresse kommer der mulighed frem for at vælge nu læge tæt på din nye adresse.
Kan man vælge en læge der har lukket for tilgang?
Du kan altid skifte læge digitalt, hvis den læge du ønsker har åbent for patienttilgang, eller hvis du opfylder en række forudsætninger for at få en læge med lukket for patienttilgang. Det er desværre ikke altid muligt at vælge en læge med lukket for patienttilgang via selvbetjeningen.
Hvornår kan jeg bruge min nye læge?
Regler for at skifte læge
Du skal altid vælge ny læge, hvis du er bosiddende i kommunerne København, Frederiksberg, Tårnby og Dragør og flytter til en anden kommune mere end 5 km væk. Hvis du bor i resten af landet, skal du vælge en ny læge, hvis du flytter kommune og flytter mere end 15 km væk.
Kan man komme på venteliste til læge?
Lægekonsultationer med tilgangsstop optager som hovedregel ikke nye patienter. Dog kan optagelse finde sted i følgende tilfælde, hvis lægen accepterer det: Børn, der fylder 15 år og ønsker anden forældres læge. Ægtefæller og samboende til sikrede, der er tilmeldt lægen/klinikken.
Hvor langt må man bo fra sin læge?
Hvis borgeren vælger at skifte læge ved flytning:
kan vælge læge eller klinik inden for en afstand på 5/15 km fra egen bopæl. Borgeren har ret til at vælge mellem to læger eller klinikker. Bekendtgørelsens § 2 redegør for regionens forpligtelser, hvis det ikke kan lade sig gøre.
Hvad koster en privat læge?
Priserne for et besøg af Privatlægen ligger mellem kr. 1.500 og kr. 2.500 afhængig af postnummer.
Hvor mange patienter har en praktiserende læge?
Antallet af patienter pr. læge er steget siden 2012 og ligger i 2018 på det hidtil højeste niveau med 1.643 patienter pr. læge.