Den første undersøgelse Du skal kontakte egen læge, når du finder ud af, at du er gravid. Den første undersøgelse hos lægen foregår i graviditetsuge 6-10. Hos lægen snakker I om dine forventninger til graviditeten.
Contents
- 1 Hvornår skal man til lægen efter positiv graviditetstest?
- 2 Hvilke uger skal man til læge under graviditet?
- 3 Hvad gør lægen når man er gravid?
- 4 Hvornår er første graviditetsundersøgelse?
- 5 Hvad gør man når man har taget en positiv graviditets test?
- 6 Hvor lang tid kan der gå før man tester positiv?
- 7 Hvad sker der til 25 ugers undersøgelse?
- 8 Hvad sker der hvis hCG ikke fordobles?
- 9 Hvad sker der til 8 ugers undersøgelse?
- 10 Hvordan finder lægen ud af hvor langt man er henne?
- 11 Hvad skal man til 2 graviditetsundersøgelse?
- 12 Hvad skal man hos lægen i uge 25?
- 13 Hvad er en Svangreundersøgelse?
- 14 Hvilke undersøgelser skal børn til?
- 15 Hvornår er man sårbar gravid?
Hvornår skal man til lægen efter positiv graviditetstest?
Du kan være ganske rolig, der er helt konkrete råd fra sundhedsmyndighederne, når du opdager, du har en lille spire i maven. I første etape handler det om at fastsætte en dato for den første undersøgelse hos din praktiserende læge, og det skal gerne ske et sted imellem 6-10 graviditetsuge.
Hvilke uger skal man til læge under graviditet?
Hvordan er graviditetsundersøgelserne fordelt?
Hvad gør lægen når man er gravid?
Lægen oplyser jer om mulige fødesteder og I skal tage stilling til hvor I vil føde. Det er meget forskelligt fra sted til sted, hvilke muligheder der er. Og lægen vil også udfylde en vandrejournal, som fagfolkene skriver i, hver gang der er fx konsultation hos jordemoder- eller læge.
Hvornår er første graviditetsundersøgelse?
1. graviditetsundersøgelse: Foregår i graviditetsuge 8-10 og inkluderer blodprøvetagning. Husk at medbringe urinprøve.
Hvad gør man når man har taget en positiv graviditets test?
Når en graviditetstest viser positiv, er det et tegn på graviditet. Man skal altså tage stilling til, hvad man gerne vil, hvis graviditeten ikke var planlagt. Hvis testen ikke er lavet oppe ved lægen, kan det være en god idé at få lægen til at lave en graviditetstest, der kan bekræfte den første test.
Hvor lang tid kan der gå før man tester positiv?
Du kan tage tage den første graviditetstest, når der er gået mindst en uge efter du har haft ægløsning – men vent gerne lidt længere. Vi anbefaler, at du venter med at tage en graviditetstest indtil 2 uger efter positiv ægløsningstest – på tidspunktet du normalt skulle have haft din menstruation.
Hvad sker der til 25 ugers undersøgelse?
I uge 25 skal man gerne begynde at kunne mærke liv hver dag. Det er ikke normalt at egen læge scanner fosteret med ultralyd, men oftest lyttes til fosterets hjertelyd med en doptone.
Hvad sker der hvis hCG ikke fordobles?
Vi tager en blodprøve og måler graviditetshormonet hCG i blodet, som ved normale tidlige graviditeter ca. fordobles hvert andet døgn. Hvis hCG derimod ikke stiger normalt, eller man har et meget højt graviditetshormon, uden man har set en graviditet inden i livmoderen, tyder det på en graviditet uden for livmoderen.
Hvad sker der til 8 ugers undersøgelse?
Næste kontroltid hos praktiserende læge er 8 uger efter fødslen. Her undersøger lægen blandt andet, om livmoderen har trukket sig sammen og har fået den passende størrelse, og tjekker ligeledes muskulaturen i bækkenbunden samt eventuelle fødselsbristninger.
Hvordan finder lægen ud af hvor langt man er henne?
Hvordan kan man få bekræftet mistanken om graviditet? Du kan gå til din læge med en urinprøve og få foretaget en graviditetstest samt en gynækologisk undersøgelse. Du kan også gå på apoteket med en urinprøve eller samme sted købe en graviditetstest, som du selv foretager derhjemme.
Hvad skal man til 2 graviditetsundersøgelse?
2.graviditetsundersøgelse:
Lægen undersøger livmoderens størrelse, måler dit blodtryk og din vægt. Endvidere undersøges din urin for sukker, protein og blærebetændelse. Nogen gravide med bestemte blodtyper (Rhesus negative) skal have taget en blodprøve.
Hvad skal man hos lægen i uge 25?
Graviditetsuge ca. 25
Hvad er en Svangreundersøgelse?
Ved svangreundersøgelsen skal der blandt andet udfyldes en svangerskabs- og vandrejournal, som efterfølgende sendes til fødeafdelingen. I den forbindelse vil det være til stor hjælp, hvis du inden konsultationen har udfyldt de rubrikker, som du uden lægens hjælp kan udfylde.
Hvilke undersøgelser skal børn til?
Hvornår skal barnet udersøges og vaccineres?
Hvornår er man sårbar gravid?
gravide som kan have særlig behov for indsats, herunder støtte i tiden efter fødslen. Kvinder med psykosocial belastning i gruppe 3 kaldes sårbare gravide.